RĂSPUNSURI PE SCURT DESPRE DIFUNCŢIA ERECTILĂ

De ce eu?
Mulţi bărbaţi consideră abilitatea lor de a obţine şi a menţine o erecţie ca pe un dat. De aceea poate fi un şoc să descopere că nu se mai pot baza pe funcţionalitatea penisului lor. Încearcă să nu fii stresat şi să nu laşi acest lucru să-ţi submineze stima de sine. Există tratamente eficiente pentru Disfuncţia Erectilă şi poţi fi optimist că prin sprijinul adecvat îţi vei putea recăpăta complet sănătatea sexuală.
Poate fi o problemă doar în mintea mea?
Poate fi o problemă psihologică, dar acum ştim că 4 din 5 bărbaţi cu Disfuncţie Erectilă au o problemă fizică. De obicei, este o combinaţie de factori care cauzează Disfuncţia Erectilă - poate fi cauzată de o afecţiune preexistentă, medicaţie, stilul de viaţă şi, da, poate fi şi numai o problemă din mintea ta. Oricare ar fi cauza, ai încredere în doctorul sau farmacistul tău pentru a te ajuta să o rezolvi şi să găseşti un tratament eficient.
Dacă mă confrunt cu Disfuncţia Erectilă înseamnă că nu mai sunt viril?
Este uşor să crezi că obţinerea unei erecţii este semnul masculinităţii - şi să fii supărat când acest lucru nu ţi se întâmplă. Aceasta este o abordare greşită. Disfuncţia Erectilă este o afecţiune medicală comună care afectează mulţi bărbaţi, dacă nu chiar majoritatea, într-un anumit moment al vieţii lor. Aşadar, dacă Disfuncţia Erectilă ar fi o reflectare a virilităţii, nu ar mai exista aproape niciun bărbat viril!
Nu e normal ca odată cu îmbătrânirea să apară Disfuncţia Erectilă?
Nu neapărat. Deşi Disfuncţia Erectilă este mai comună printre bărbaţii mai în vârstă, există mulţi bărbaţi de 90 de ani care au încă erecţii. Rata mai mare a problemelor sexuale la bărbaţii mai în vârstă este parţial cauzată de faptul că la aceştia creşte probabilitatea de a suferi de diverse afecţiuni cardiovasculare sau de altă natură care pot determina Disfuncţie Erectilă. Aşadar, este util să-ţi verifici în mod regulat starea de sănătate şi să te interesezi de impactul pe care-l pot avea eventualele afecţiuni de care suferi asupra funcţiei erectile.
Există un test pentru Disfuncţia Erectilă?
Deoarece nu există o singură cauză pentru Disfuncţia Erectilă, există teste specifice de diagnostic pentru a determina cauzele. După ce te adresezi medicului referitor la problemele de funcţie erectilă cu care te confrunţi, vei fi evaluat din punct de vedere al stării generale de sănătate şi al stilului de viaţă. Aceasta te va ajuta pe tine şi pe doctorul tău să aflaţi cauzele Disfuncţiei Erectile putându-se ajunge la teste specifice care să determine gradul de reversibilitate al simptomelor şi ce tratamente pot fi utile.
Cum îi spun partenerei despre Disfuncţia Erectilă?
Fii deschis cu privire la sentimentele tale şi cum te afectează problemele sexuale. Este foarte probabil ca partenera ta să fie uşurată să afle că aparenta ta lipsă de interes pentru sex este cauzată de faptul că suferi de Disfuncţie Erectilă, o afecţiune medicală cunoscută. Spune-i că există mai multe tratamente pentru Disfuncţia Erectilă şi vorbiţi deschis şi despre modalităţi de satisfacere sexuală care nu implică penetrare.
Voi avea întotdeauna nevoie de medicaţie?
Nu neapărat. Uneori, schimbări ale stilului de viaţă şi/sau medicaţia pentru Disfuncţia Erectilă pot determina revenirea la o viaţă sexuală normală. Tratarea unei afecţiuni concomitente sau schimbarea medicaţiei care cauzează Disfuncţia Erectilă pot avea aceleaşi consecinţe favorabile.
Disfuncţia Erectilă înseamnă că nu mă mai interesează sexul?
Probabil că nu. În majoritatea cazurilor, bărbaţii îşi păstrează dorinţa şi interesul pentru sex, precum şi abilitatea lor de a avea orgasm. Aceasta este pur şi simplu o dificultate de a obţine şi menţine erecţii - ceea ce este doar o parte din actul sexual.
Nu este mai bine doar să ignori Disfuncţia Erectilă?
În niciun caz. Este întotdeauna important să consultaţi un doctor sau farmacist cu privire la problemele erectile. Pe lângă faptul că este o sursă semnificativă de stres asupra propriei persoane şi asupra partenerei, Disfuncţia Erectilă poate fi un semn timpuriu al unei probleme grave de sănătate precum o boală cardiacă sau diabet.
Cum funcţionează medicamentele pentru Disfuncţie Erectilă?
Medicamentele pentru Disfuncţia Erectilă funcţionează stimulând fluxul sangvin de la nivelul penisului, necesar pentru obţinerea unei erecţii. Pentru ca medicamentele să funcţioneze, este nevoie de stimulare sexuală. Aceste medicamente nu sunt afrodisiace şi ca urmare nu-ţi vor creşte dorinţa sexuală.
Tabletele pentru Disfuncţia Erectilă sunt potrivite pentru mine?
Medicamentele PDE-5, în formă de tablete, sunt adecvate pentru majoritatea bărbaţilor, însă există şi unele excepţii. Nu trebuie să le foloseşti dacă sănătatea inimii tale nu-ţi permite efectuarea efortului fizic necesar pentru desfăşurarea unui act sexual, sau dacă, de exemplu, urmezi tratamente cu nitraţi.

Aceste informaţii vă sunt oferite de Pfizer
Copyright © 2013 Pfizer Limited. Toate drepturile rezervate

Informaţiile conţinute aici sunt oferite în scop educaţional şi nu sunt menite a fi un înlocuitor pentru recomandările unui medic sau ale altui specialist în domeniul sănătăţii. Toate deciziile medicale trebuie luate de un specialist în domeniul sănătăţii, luând în considerare caracteristicile unice ale pacientului.


PP-VIA-ROU-0007