• Tatăl meu m-a învăţat să nu renunţ niciodată. Deci când mă implic, îmi respect promisiunile.

 • Când apar dificultăţi, îmi amintesc că trebuie să perseverez. Bănuiesc că Disfuncţia Erectilă m-a prins pe picior greşit.

 • Dar, fie că era vorba de discuţia cu medicul sau de tratament, eu nu am perseverat, am renunţat - şi viaţa mea sexuală a luat sfârşit.

 • Când am realizat ce se întâmpla - sau mai bine zis ce nu se întâmpla - şi de ce, am luat atitudine şi acum cred că tatăl meu ar fi mândru de noua mea implicare. Ce ştiu sigur e că soţia mea este mândră.

Da, discuţia cu doctorul despre Disfuncţia Erectilă este cel mai important pas - dar nu şi ultimul.

Mai există un cuvânt care te poate ajuta să reaprinzi scânteia: "Implicare".

Fără implicare, tot ceea ce ai realizat pentru rezolvarea problemei tale erectile ar putea să nu însemne nimic. Şi există trei tipuri de implicare pe care trebuie să ţi le asumi.

Mai întâi, trebuie să te implici în urmarea corectă şi consecventă a tratamentului, deoarece este posibil să nu funcţioneze în primele dăţi când îl încerci. În al doilea rând, trebuie să te implici în refacerea relaţiei, deoarece dacă nu ai mai făcut sex de ceva vreme, poate dura ceva vreme până restabileşti intimitatea cu partenera ta. Şi în al treilea rând, trebuie să te implici în crearea şi urmarea unui stil de viaţă mai sănătos, deoarece şi stilul de viaţă îţi poate afecta sănătatea sexuală.

IMPLICĂ-TE ÎN URMAREA CORECTĂ ŞI CONSECVENTĂ A TRATAMENTULUI

Odată ce ai obţinut o reţetă pentru tratarea disfuncţiei erectile înseamnă că, probabil, ai depăşit unele dificultăţi care pe alţi bărbaţi îi fac să sufere în tăcere. Însă aceasta nu înseamnă că tratamentul îţi va permite ţie şi partenerei tale să aveţi un contact sexual satisfăcător de la prima încercare.

Este posibil să fie nevoie de mai multe încercări. Uneori, este posibil ca doza să trebuiască modificată, acesta fiind un aspect pe care trebuie să-l discuţi cu doctorul sau farmacistul.

Este posibil şi ca tratamentul prescris să nu fie potrivit pentru tine. În acest caz, nu trebuie să renunţi. Discută celelalte opţiuni disponibile cu un doctor sau farmacist - însă asigură-te întâi că ai urmat tratamentul aşa cum ţi-a fost prescris. Trebuie să evaluezi medicamentul nu doar pe baza abilităţii de a obţine o erecţie, ci şi pe baza calităţii (fermităţii) acesteia.

Cum să eviţi medicamentele contrafăcute

Implică-te în refacerea relaţiei
 • Dacă eşti implicat într-o relaţie, nu doar tu suferi...

  Studiile au arătat că partenerele se simt neatractive, respinse sau chiar vinovate. De aceea Disfuncţia Erectilă este uneori considerată o problemă de cuplu.

  Ca toate celelalte probleme de sănătate sexuală, este important să discuţi cu partenera şi să vă împărtăşiţi sentimentele (partenera ta este probabil la fel de tensionată ca şi tine). Pentru unii bărbaţi, acest lucru este dificil. Restabilirea contactului intim poate fi un proces de lungă durată, în special în situaţiile în care comunicarea în cuplu privitor la acest aspect al relaţiei a fost absentă timp îndelungat. Cu toate acestea, comunicarea este esenţială pentru succesul oricărui tratament.

  Aşa că dacă un doctor sau farmacist ţi-a prescris un tratament pentru Disfuncţia Erectilă, tu şi partenera ta puteţi începe un nou capitol sexual din vieţile voastre. Evident, aceasta necesită puţină răbdare şi puţin antrenament.

 • ... probabil că şi partenera ta a suferit.

  "La bine şi la rău". Acesta este angajamentul pe care ni l-am asumat unul faţă de celălalt.

  Când el este mai puţin afectuos, chiar dezinteresat de sex, m-am gândit că acum suntem în perioada "la rău".

  Apoi m-am întrebat dacă nu cumva are o aventură. Dar s-a dovedit a fi vorba despre Disfuncţie Erectilă şi îi era ruşine să vorbim.

  Mai întâi m-am simţit uşurată, dar apoi m-am enervat. Ulterior am fost la doctor. Acum suntem din nou în perioada "la bine".

 • "Nu sunt eu de vină, ci partenerul meu"

  Dacă eşti partenera unui bărbat cu o problemă erectilă şi nu ştii ce să faci, cel mai important lucru este să „vorbeşti”. Este important să vorbiţi unul cu celălalt, deoarece o comunicare eficientă în relaţia de cuplu este esenţială pentru rezolvarea problemei. Însă şi mai important este să-ţi încurajezi partenerul să discute cu un doctor sau farmacist.

  Aceasta este singura modalitate de a afla cauzele problemei şi a găsi un tratament adecvat.

  Deoarece Disfuncţia Erectilă vă afectează pe amândoi, poate fi util să mergeţi la consultaţie împreună pentru a discuta problema ca şi cuplu. Aceasta vă va da şi ocazia de a pune în discuţie propriile preocupări, aşteptări şi întrebări. Importanţa implicării tale în toate etapele tratării Disfuncţiei Erectile nu trebuie subestimată.

  Sprijinul tău este important pentru a-ţi ajuta partenerul să se implice în urmarea corectă şi consecventă a tratamentului. Dacă îi oferi sprijin permanent, vor creşte şansele să persevereze cu tratamentul şi să nu-şi piardă încrederea.

  Ce procentaj din oameni cu Disfuncţia Erectilă au declarat că afecţiunea le-a cauzat despărţirea?

 • POP QUIZ
  Which of these do you associate most with getting old?
  • Gardening
  • Crosswords
  • Erection problems
  • Classic cars
  • Classic music

  CONSILIERE

  Dacă ţi-a fost dificil să vorbeşti cu doctorul sau farmacistul despre Disfuncţia Erectilă, probabil că nu-ţi place ideea de consiliere. Însă terapia de cuplu te poate ajuta să reaprinzi pasiunea în moduri în care tratamentul nu o poate face.

  Disfuncţia Erectilă poate afecta o relaţie. Această problemă poate fi depăşită cu timpul. Dacă nu ai mai făcut sex de mult timp, este posibil să trebuiască ceva timp pentru ca sentimentele de încredere şi iubire pe care le împărtăşeai să revină. Poate ai avut certuri pe care altfel nu le-ai fi avut.

  Consilierea reprezintă o şansă pe care tu şi partenera ta o puteţi acorda relaţiei voastre.

 • Reconstruirea intimităţii

  Dacă vrei să redobândeşti intimitatea cu partenera, este nevoie de implicare şi de un efort real.

  Închide mobilul, închide computerul, lasă problemele de serviciu deoparte şi rezervă-ţi timp numai pentru voi. Lasă discuţiile perturbatoare a atenţiei precum cele despre serviciu, bani sau orice altceva pentru altă zi - în special în perioada de început a tratamentului, când este nevoie să te obişnuieşti cu acesta.

  Nu vorbi despre problema de erecţie înainte de a încerca să faci sex, deoarece aceasta poate crea o distanţă emoţională între tine şi parteneră.

  După prescrierea tratamentului, gândiţi-vă cum puteţi integra administrarea acestuia în viaţa voastră sexuală. Află durata de acţiune a tratamentului, astfel încât să poţi fi spontan şi să acţionezi din dorinţă.

 • Redescoperirea intimităţii nu a fost niciodată uşoară

  Abundenţa de cadouri oferite partenerei, poate părea o idee bună pentru a-i arăta cât de mult o iubeşti. O cină astăzi, câteva flori mâine. Aceste lucruri creează intimitatea - dar este aceasta o opţiune mai bună decât discutarea deschisă a problemei?

  Deşi partenera poate aprecia astfel de lucruri, dacă vei cheltui bani pe gesturi romantice, acest lucru nu vă va apropia neapărat. Dacă nu ai mai făcut sex de ceva vreme, atunci trebuie să dedici timp pentru a vorbi despre această problemă. Poate fi dificil pentru bărbaţi să-şi împărtăşească emoţiile, însă este important dacă tu şi partenera vreţi să vă reconstruiţi viaţa sexuală împreună.

 • Dacă nu eşti într-o relaţie...

  Dacă eşti singur, o problemă erectilă îţi poate afecta încrederea şi abilitatea de a stabili noi relaţii. Ca în cazul oricărei probleme de sănătate masculină sau afecţiune sexuală, este posibil să ţi se pară stânjenitor şi dificil să vorbeşti despre acest lucru. Dacă noua parteneră nu te va înţelege? Acestea sunt gândurile ce nu-ţi dau pace.

  Dacă vorbeşti cu un doctor sau farmacist, acest lucru te poate ajuta. Situaţia ta va fi tratată serios indiferent dacă eşti într-o relaţie sau nu.

VREI SĂ AI SUCCES RAPID?

Despre succes

Este normal să presupui că discuţia cu un doctor sau farmacist va schimba lucrurile în bine. Şi este rezonabil să vrei ca tratamentul să aibă efecte imediat.

Succesul rapid nu poate fi garantat

Doar pentru că vrei ca tratamentul să funcţioneze de prima dată, aceasta nu înseamnă că aşa va fi. Deci nu fi descurajat dacă sunt necesare mai multe încercări. Ai o şansă mai bună dacă citeşti toate informaţiile din prospect pentru a fi sigur că foloseşti corect tratamentul. În plus, încearcă să ai răbdare şi să colaborezi cu doctorul sau farmacistul dacă succesul nu vine imediat.

Adoptă un stil de viaţă sănătos

5 aşteptări nerealiste ce nu-ţi sunt de ajutor

 1. Tratamentul va funcţiona imediat
 2. Îţi vei redobândi încrederea sexuală imediat
 3. Nu vei mai avea niciodată vreo problemă sexuală
 4. Tratamentul este suficient pentru a redobândi intimitatea în relaţie
 5. Nu vor exista piedici în redobândirea unei vieţi sexuale active

NU RENUNŢA!

Nu este uşor să fii implicat. Ai nevoie de curaj pentru a persevera şi a nu renunţa. Ştim că respectarea unui tratament prescris nu este la fel de motivant ca escaladarea Muntelui Everest în căutarea faimei şi gloriei. Dar cu Disfuncţia Erectilă ai propriul tău munte metaforic de urcat. Aşa că dacă ajungi într-un punct în care vrei să renunţi la tratament, nu te lăsa, mergi înainte. Depăşeşte barierele în felul tău şi vei avea şanse mai bune să reaprinzi pasiunea sexuală.

Când ai ajuns atât de departe în îmbunătăţirea vieţii sexuale, ar fi păcat să abandonezi.

DEZAMĂGIRE -Aşadar, ţi-aţi făcut curaj să-ţi accepţi problema erectilă. Ai obţinut tratamentul necesar. Şi apoi nimic - nu vezi nicio modificare pozitivă în viaţa ta sexuală. Poate fi dezamăgitor. Şi când eşti dezamăgit, eşti tentat să renunţi la tratament. Dar nu renunţa. Uneori este nevoie de mai mult timp până la obţinerea unui tratament pentru Disfuncţia Erectilă potrivit pentru tine. Dacă tratamentul actual nu are succes, discută din nou cu doctorul sau farmacistul.

Sănătatea sexuală şi stilul de viaţă
 • Nimănui nu-i place să i se spună cum să-şi trăiască viaţa.

  Considerăm că există motive întemeiate pentru care instructorii de fitness şi nutriţioniştii nu sunt întotdeauna primii oameni la care ai apela dacă vrei să te simţi confortabil cu tine însuţi.

  Dar adevărul este dacă vrei să depăşeşti o problemă erectilă, abordarea unui stil de viaţă mai sănătos este un bun început.

  Prin urmare de ce să nu te implici? Câteva schimbări ale stilului de viaţă pot face diferenţa în ceea ce priveşte funcţia ta erectilă şi pot împiedica agravarea afecţiunii.

  Rock and roll. Acesta a fost stilul meu de viaţă timp de mai mulţi ani. Muzică bună. Soţie superbă. Stil de viaţă minunat.

  Se pare că toate acestea m-au ajuns din urmă şi acum singura referinţă la rock and roll este "tracul de scenă".

  Sfatul doctorului? S-o iau mai uşor şi să încep să am grijă de mine însumi. Aşa lucrurile pot reveni la normal.

  Sigur, a fost o tranziţie dificilă. Dar să mă simt mai bine, din toate punctele de vedere? Asta da “muzică de calitate”.

 • Mişcarea regulată şi sănătatea sexuală

  Un stil de viaţă sedentar este un factor de risc cunoscut pentru Disfuncţia Erectilă. Mişcarea regulată este importantă pentru menţinerea funcţiei erectile, dar poate ajuta şi la îmbunătăţirea stării de sănătate actuale, în special dacă eşti supraponderal.

  Dacă ai vorbit cu un doctor sau farmacist şi ai găsit tratamentul potrivit, atunci probabil că te interesează un singur tip de "mişcare".

  Însă în afară de sex, există multe modalităţi de a rămâne activ fizic. Începe cu nivelul de activitate cu care te simţi confortabil şi continuă de acolo. Menţinerea sănătăţii bărbaţilor nu trebuie să fie plictisitoare. Mişcarea este o modalitate plăcută de a fi în formă, de a slăbi şi a scăpa de stres. Dar asigură-te că discuţi cu un doctor înainte de a creşte intensitatea activităţii fizice.

 • Slăbirea şi sănătatea sexuală

  E bine cunoscut faptul că dacă reduci cantitatea de calorii şi faci mai multă mişcare, poţi slăbi, ceea ce este un lucru bun dacă eşti supraponderal.

  Dacă eşti supraponderal înseamnă că este mai probabil să suferi de Disfuncţie Erectilă şi de alte probleme de sănătate, inclusiv boli cardiace, hipertensiune arterială sau diabet, toate acestea sporind riscul de Disfuncţie Erectilă.

  Şi dacă tot suntem la acest subiect, este posibil să observi că dispariţia treptată a „mânerelor dragostei” (grăsimea de la nivelul abdominal) poate să-ţi dea un plus de încredere sexuală.

  Frigul sau ploaia de afară pot deveni oricând un motiv la îndemână să renunţi la antrenament. Pentru că nimeni nu vrea să alerge pe vreme urâtă, nu-i aşa? Aşa că ce-ar fi să iei o pauză şi în loc de antrenament, să stai acasă şi să bei relaxat un pahar cu vin.

  DACĂ NU RIŞTI, NU CÂŞTIGI.

  Există multe motive pentru a evita mişcarea: vremea e urâtă; nu ai echipamentul necesar; sala costă prea mult; dacă mă vede cineva? Acestea sunt opţiuni uşoare, dar nu te vor ajuta să-ţi tratezi afecţiunea. Un stil de viaţă sedentar este un factor de risc cunoscut, aşa că să nu mai pronunţăm cuvântul "uşor". Este timpul să atacăm frontal această problemă.

 • POP QUIZ
  Which of these do you associate most with getting old?
  • Gardening
  • Crosswords
  • Erection problems
  • Classic cars
  • Classic music

  Dieta şi sănătatea sexuală

  Când vine vorba de sănătatea şi erecţiile bărbaţilor, mâncarea poate fi importantă. Mai bine zis, mâncarea pe care nu o mâncaţi poate fi importantă. Obezitatea şi nivelurile crescute de colesterol sunt factori de risc cunoscuţi ai Disfuncţiei Erectile. Reducerea cantităţii de grăsimi saturate din dietă şi slăbirea sunt modalităţi importante de a vă menţine o funcţie erectilă bună.

  Aşadar poate e timpul să te angajezi pentru o schimbare. Până la urmă, o dietă mai sănătoasă poate însemna o viaţă sexuală mai sănătoasă.

 • POP QUIZ
  Which of these do you associate most with getting old?
  • Gardening
  • Crosswords
  • Erection problems
  • Classic cars
  • Classic music

  Fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi sănătatea sexuală

  Fumatul este o cauză a Disfuncţiei Erectile deoarece poate reduce fluxul sangvin către penis prin îngustarea vaselor de sânge. Renunţarea la fumat poate îmbunătăţi uneori funcţia erectilă şi aceasta este o schimbare de stil de viaţă importantă pentru menţinerea unei bune funcţii erectile în viitor.

  Există de asemenea o legătură clară între alcool şi Disfuncţia Erectilă. Ca şi cu fumatul, nu este niciodată prea târziu să reduci consumul de alcool pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea sexuală. Alcoolul poate cauza probleme erectile pe termen lung şi pe termen scurt şi de asemenea poate reduce libidoul. Deci chiar dacă-ţi place să bei un pahar din când în când, moderaţia este esenţială dacă vrei să-ţi oferi cea mai bună şansă de a depăşi Disfuncţia Erectilă.

Care este pasul următor?

Suferi de o problemă erectilă?

Doar doctorul sau farmacistul tău îţi poate spune dacă ai Disfuncţie Erectilă sau nu. Însă acest test online se poate dovedi util între timp.

Testează-ţi fermitatea
erecţiei

Cu cine poţi vorbi?

Unora le este frică de înălţimi. Altora, de întuneric. Pentru bărbaţii cu probleme erectile, cea mai mare temere poate fi să discute cu un medic sau farmacist.

Vorbeşte cu un medic
sau farmacist

Să fie oare din cauza stilului tău de viaţă?

Fumatul, consumul excesiv de alcool şi obezitatea sunt factori de risc cunoscuţi pentru Disfuncţia Erectilă. Ar putea câteva schimbări ale stilului de viaţă să te ajute să-ţi îmbunătăţeşti fermitatea erecţiilor?

Stilul de viaţă şi
sănătatea sexuală

Aceste informaţii vă sunt oferite de Pfizer
Copyright © 2013 Pfizer Limited. Toate drepturile rezervate

Informaţiile conţinute aici sunt oferite în scop educaţional şi nu sunt menite a fi un înlocuitor pentru recomandările unui medic sau ale altui specialist în domeniul sănătăţii. Toate deciziile medicale trebuie luate de un specialist în domeniul sănătăţii, luând în considerare caracteristicile unice ale pacientului.


PP-VIA-ROU-0007