• Acceptare?

    Sigur. Eu sunt un bărbat adevărat - bărbaţii ca mine au erecţie şi o menţin. Mai puţin că...

  • Mai puţin că m-am înşelat timp de aproape 3 ani. Am suferit singur, la fel şi soţia mea.

  • Se pare că bărbaţii ca mine chiar au probleme în această privinţă. Şi se pare că există soluţii pentru această problemă.

  • Mi-a fost dificil să accept Disfuncţia Erectilă la început - însă rezultatele...? Rezultatele sunt mai mult decât acceptabile, mulţumesc!

"Acceptare" este al doilea cel mai important cuvânt în soluţionarea Disfuncţiei Erectile - deoarece după ce te informezi despre afecţiunea de care suferi, trebuie să înveţi s-o accepţi.

"Acceptare" este un cuvânt dificil. Doar gândul la cuvintele "Am o problemă erectilă" te poate face să te simţi stânjenit.

Cauza acestui lucru poate fi aceea că erecţia este strâns legată de identitatea noastră ca bărbaţi. Ca urmare dificultatea de a obţine erecţia, oricare ar fi motivele, îi poate determina pe bărbaţi să pretindă că nu este o problemă importantă sau că aceasta nici nu există.

Însă dacă există, şi suferi de o Disfuncţie Erectilă, ignorarea acesteia nu ajută. Este important să accepţi realitatea situaţiei şi să fii sincer cu tine. Doar atunci poţi începe să faci paşi importanţi pentru reaprinderea pasiunii din viaţa ta sexuală.

NU EŞTI SINGUR

Aceste probleme sunt mai comune decât crezi. De fapt, se estimează că aproximativ jumătate din bărbaţii de peste 40 de ani sunt probabil afectaţi de Disfuncţie Erectilă într-o anumită măsură. Aproximativ 10% din bărbaţii cu vârste între 30 şi 39 de ani sunt şi ei afectaţi. Poţi privi această chestiune din două perspective: în primul rând, înseamnă că problemele erectile nu sunt atât de rar întâlnite şi în al doilea rând, ştii că milioane de alţi bărbaţi au trecut prin ce treci tu acum.

Mulţi dintre aceşti bărbaţi au acţionat în sensul tratării Disfuncţiei Erectile, ceea ce ar trebui să faci şi tu.

STRES ŞI DISFUNCŢIE ERECTILĂ

O problemă erectilă poate fi stresantă. Deci dacă eşti mai stresat decât de obicei, întreabă-te - este stresul rezultatul unei probleme erectile? Sănătatea ta sexuală îţi afectează sănătatea mentală?

În 2002 s-a estimat că 153 de milioane de bărbaţi din toată lumea aveau probleme erectile.

estimare 2025: 322 milioane

Get the Adobe Flash Player

MÂNDRIE - Dacă îţi este greu să accepţi o problemă erectilă, întreabă-te dacă mândria te împiedică să o accepţi. Disfuncţia Erectilă este o afecţiune despre care bărbaţii cred că se poate întâmpla doar altor bărbaţi. Poate vrei să pretinzi că tu nu ai probleme erectile. Însă aceasta nu este o atitudine constructivă. Disfuncţia Erectilă este o afecţiune medicală care poate afecta orice bărbat. Şi este o afecţiune cu care medicii se confruntă în fiecare zi. Deci fă un pas înainte pentru tine şi partenera ta - acceptă faptele şi apoi consultă un doctor sau farmacist şi acceptă ajutorul.

Vezi simularea unei vizite la doctor

TESTEAZĂ-ŢI FERMITATEA ERECŢIEI

Aceasta nu este o clinică. Acesta este un website.

Aşa că în cazul în care crezi că ai putea suferi de Disfuncţie Erectilă, dar nu eşti sigur, ar trebui să vorbeşti cu doctorul sau farmacistul tău. Prima ta vizită pentru orice întrebări legate de sănătate ar trebui să fie la un doctor.

Însă între timp, acest instrument a fost creat pentru a-ţi da o idee generală despre funcţia erectilă.

Un diagnostic poate fi pus doar de doctor, pe baza unei consultaţii. Însă poţi considera utile răspunsurile de la test atunci când începi discuţia cu doctorul.

De exemplu, este posibil să ţi se pară mai uşor să spui "Domnule doctor, am un scor SHIM de 15" decât să spui "Cred că sufăr de impotenţă".

Când eşti excitat sexual penisul tău este:

  • ferm şi complet rigid
  • suficient de ferm pentru penetrare, dar nu este complet rigid
  • ferm, dar nu suficient de ferm pentru penetrare
  • mai mărit, dar nu ferm

Get the Adobe Flash Player

Scala fermităţii erecţiei

Nu uita, acest chestionar nu va înlocui vizita la doctor; discută rezultatele cu doctorul tău în timpul consultaţiei pentru Disfuncţia Erectilă.

Test de evaluare a calităţii erecţiilor (SHIM)

Te rugăm bazează-ţi răspunsurile pe experienţele tale din ultimele 6 luni.

Bifează caseta care descrie cel mai bine situaţia ta.

Cum clasifici încrederea ta în menţinerea unei erecţii?Când ai fost excitat, erecţiile tale au fost suficient de ferme pentru a permite penetrarea?
Cât de des ai putut menţine o erecţie după penetrare?
Cât de dificil ţi-a fost să îţi menţii erecţia până la ejaculare?
Cât de des a fost satisfăcător actul sexual pentru tine?
Calculează-ţi scorul

Scor: (resetare)

Te rugăm să răspunzi la toate întrebările înainte de a calcula scorul.

Aceasta sugerează că este posibil să suferi de o formă severă de Disfuncţie Erectilă. Dacă explici acest lucru doctorului tău, acesta va putea să realizeze o evaluare completă, să ia în considerare cauzele de bază şi să discute opţiuni de tratament cu tine.

Aceasta sugerează că este posibil să suferi de o formă moderată de Disfuncţie Erectilă. Dacă explici acest lucru doctorului tău, acesta va putea să realizeze o evaluare completă, să ia în considerare cauzele de bază şi să discute opţiuni de tratament cu tine.

Aceasta sugerează că este posibil să suferi de o formă uşoară spre moderată de Disfuncţie Erectilă. Dacă explici acest lucru doctorului tău, acesta va putea să realizeze o evaluare completă, să ia în considerare cauzele de bază şi să discute opţiuni de tratament cu tine.

Aceasta sugerează că este posibil să suferi de o formă uşoară de Disfuncţie Erectilă. Dacă explici acest lucru doctorului tău, acesta va putea să realizeze o evaluare completă, să ia în considerare cauzele de bază şi să discute opţiuni de tratament cu tine.

Aceasta este o veste bună, deoarece sugerează faptul că nu ai o problemă erectilă. Cu toate acestea, acest simplu test nu înlocuieşte o evaluare completă realizată de un medic şi dacă eşti îngrijorat de funcţia ta erectilă ar trebui să consulţi medicul.

Care este pasul următor?

Ce cauzează problemele erectile?

În cazul în care crezi că ai o problemă erectilă, ştii ce o cauzează? Înţelegerea cauzelor Disfuncţiei Erectile ar putea să te ajute să priveşti problema în ansamblu.

Cauzele Disfuncţiei Erectile

Cu cine poţi vorbi?

Unor oameni le este teamă de înălţimi. Altora, de întuneric. Pentru bărbaţii cu probleme erectile, o temere foarte importantă poate fi să discute cu un medic.

Vorbeşte cu un doctor
sau farmacist

Ce se poate face?

Dacă ai o problemă erectilă, există tratamente verificate şi testate disponibile. Doctorul tău îţi va spune care este potrivit pentru tine.

Vezi tratamentele

Aceste informaţii vă sunt oferite de Pfizer
Copyright © 2013 Pfizer Limited. Toate drepturile rezervate

Informaţiile conţinute aici sunt oferite în scop educaţional şi nu sunt menite a fi un înlocuitor pentru recomandările unui medic sau ale altui specialist în domeniul sănătăţii. Toate deciziile medicale trebuie luate de un specialist în domeniul sănătăţii, luând în considerare caracteristicile unice ale pacientului.


PP-VIA-ROU-0007